minorov blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako mi 500 korun mozno zachranilo zivot

Uz druhy tyzden sa bulvarne hyeny ukajaju na dopravnej nehode moderatora. To, ze pri tom zahynul chlapec, to uz nikoho netrapi. Navzajom si pohadzuju vyjadrenia kadekoho, len aby mali o com pisat. Uchylaci...

Spominam si na situaciu, ked som ako mlady nevycvalany a slobodny nasadol do firemnej felicie smer Nemecko s vyhladom celodenneho sedenia za volantom. Netajim sa, jazdil som v tom case velmi rychlo. Na dialnici medzi Brnom a Prahou som si to "pustil" dole kopcom trosku viac ako bolo zdrave. Uz dole som stal, pan policajt mi s usmevom na perach zasalutoval a povedal: "Dobry den, tomu sa ani neda uverit, ze felicia moze ist 174, clovece to sa nebojite?"

Kazal mi vystupit, opreli sme sa o zvodidla a povedal mi cosi, co si budem pamatat do konca zivota: "Dnes je vas zivot hodny 500 korun, ale nabuduce by ste sa nemuseli doplatit, ani v Amerike by vas neposkladali a tam uz za to pytaju pekne peniaze. A bolo by jedno, ci mate mercedes alebo skodovku, neostalo by pri tej rychlosti z vas viac ako jedno krvave hovno."

Celu cestu som vtedy rozmyslal o tom, co mi povedal a dal si dva a dva dohromady. V ten den mi 500 korun zachranilo zivot.

Skoda, ze policajti nezastavili v ten den toho moderatora. Maly chlapec mohol zit. Aj ked pochybujem, ze moderatorovi by sa zmenilo myslenie za 500 korunovu blokovku.

rozne | stály odkaz

Komentáre

  1. servus minor :)
    174 ? to je moja výška :D
    Pekná pointa príbehu ...
    niekedy ponaučenia zaberú niekedy nezaberú ... Storku s moderátorom síce nepoznám, ale napriek asi vražde mi je ho ľúto, musí to byť strašné niesť také bremeno ...
    publikované: 16.07.2008 11:48:36 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ahoj sy!
    mne moderatora luto nie je. ak sa niekto pomodli a potom zabije kvoli tomu,z e porusuje zakon, je u mna obycajny vrah.
    publikované: 16.07.2008 11:54:55 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
  3. kiežby si každý uvedomil
    to, čo ty pri dohovore policajtami...

    p.s: smrť chlapčeka novinárov stále zaujíma. Okolo ich domu sliedia neustále, len už nie je o čom písať. Všetci sú z toho stále KO a starý otec chlapčeka keď ich vidí, zúri do nepríčetnosti.
    publikované: 16.07.2008 12:10:47 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  4. v7kraska
    a cudujes sa? policajt ta dnes bude pokutovat za jednu vypalenu ziarovku, ale takych somarov, ktori si nevedia ustrazit plynovy pedal, takych nechaju tak... vcera som isiel po dialnici z BA do ziliny. keby som mal spolujazdca a kameru, urcite by som si nakruti vsetkych tychto idiotov a zverejnil, co na ceste robia
    publikované: 16.07.2008 12:16:52 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
  5. minor
    poznám to, a popravde už nepremýšlam nad tým, čo robia, ale nad tým, ako ich donútiť aby to nerobili. Ako predísť všetkým tým nehodám. A keď už aj niečo vymyslím, tak je to nereálne, pretože moje kompetencie ďaleko, teda vlastne takmer nikam nesiahajú...
    publikované: 16.07.2008 12:19:53 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. .
    hm, plno ľudí porušuje zákon, len niekto má väčšie šťastie pri tom a niekto menšie . Ty jak sa zdá si mal za mladej éry toho šťastia viac, ale ono je vrtkavé ... na tom, že je vrah sa nič nezmení, ani na smrti toho dieťaťa, vinu mu nikto nezmierni , odpustiť si bude musieť sám , pri verejnom odsudzovaní je však vina extrémne silná ... preto mi je ho ľúto.
    publikované: 16.07.2008 12:35:19 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014