minorov blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Načo nám je prvá trieda vo vlaku?

Železnice neposkytujú služby, ktoré si predplatíte kúpou lístka.
Vážené železnice,

dňa 3.9. som cestoval rýchlikom Ex128 Hradčany zo Žiliny do Prahy. Zámerne som si zakúpil lístok do prvej triedy, aby som mohol pracovať na notebooku, avšak zásuvka nebola funkčná. Sprievodkyňa napriek snahe nebola schopná závadu odstrániť. Sprievodca v Českej republike sa na mňa pozrel s opovrhnutím a slovami:"to jste si to měl vybavit na slovenske straně" jeho ochota skončila. Na moje naliehanie sa išiel pozrieť, ale vrátil sa s tým, že je to údajne zamknuté na FAB-ku.
Sťazujem sa teda na personál, ktorý v stanici Žilina pripravoval súpravu a nezabezpečil funkciu zásuviek. Daná závada sa nevyskytla prvý krát.

Ešte horšie som však pochodil cestou späť v rýchliku R225 Šírava z Prahy do Humenného v piatok večer 5.9.2008. O úplnej absencii zásuviek ani nehovorím, okno v prvej triede netesnilo a v kupe po hodine jazdy nastala zima. Sťažovať sa u sprievodcu nemá význam - on ten vagón vymeniť nedá. A navyše, vagón mal určite viac ako 30 rokov - staré vysedené sedadlá, WC v stave, že radšej som nešiel....
Sťažujem sa teda na ZSSK (odmietnutie, že vozeň zaraďuje česká strana je výhovorkou - tak jednajte s nimi, aby sa kultúra cestovania zvýšila), že nezabezpečila vo vlaku vozeň, ktorý by zodpovedal kritériám aspoň druhej triedy.

Ďalej sa sťažujem na ZSSK, že sa správa diskriminačne voči ľuďom cestujúcim ďalej ako Žilina po 18.hodine z Bratislavy. Nie je predsa možné, aby vlak skončil na polceste do Košíc a ľudia, ktorí nemôžu cestovať IC rýchlikom, musia čakať do polnoci v staničnej budove, za ktorú sa hlavné mesto môže hanbiť.

Kto mi vráti peniaze za prvú triedu, keď vo viac ako polovici prípadov som si v prvej triede pripadal ako v druhej?

Pre tých, ktorí by snáď mali sprosté pripomienky o nafúkancovi z prvej triedy - vážení, prvá trieda vo vlaku má zabezpečiť kvalitu cestovania nad štandard. Ak je vaším štandardom "obsratý smradlavý hajzel", prípadne nefungujúca elektrická zásuvka, potom vás ľutujem.

cestovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. No veru
    Bohuzial, taka je dnesna realita nielen u zeleznic, bordel na bordel
    publikované: 08.09.2008 14:38:06 | autor: Buccy (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zeleznice v SK??
    chjedine lape-bud rad ze si dopadol takto.tiez cestujem prvou triedou...raz mi meskal vlak a zistil som ze nemam vagon..-vyhorel v Kosiciach a iny nemali asi,a raz pripojili celkom iny vagon a ako za trest moje sedadlo nikde....no-realita Slovenska.
    publikované: 08.09.2008 17:09:22 | autor: palo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to Buccy
    len ma zarazaju reci o tom, ako sa snazia pritiahnut cestujucich. skor mam pocit, ze sme uz davno rukojemnici
    publikované: 08.09.2008 17:10:18 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
  4. chválim tému :)
    pravda... nám dali namiesto prvej triedy vozeň druhej a keď sme sa spytali, co to ma znamenat... počuli sme iba nahnevané No ospravedlnujeme sa no...
    publikované: 08.09.2008 22:57:59 | autor: lubica (e-mail, web, autorizovaný)
  5. PROFICI vs AMATERI
    presne tak lebo vravim...akoze ked ty chces svoje love a mas job ako profesional si plateny ako profesional nemozes si dovolit vykonat pracu ako amater a pytat prachy ako profik...ktokolvek by ta kopol velmi rychlo do zadku...takze ked to parafrazujeme na zeleznice... ak to nieje 1.trieda nech za to nepytaju prachy.... treba ich dat na sud a hotovo.
    Na slovensku poniktori ludia na svoje peniaze dost tazko dru aby ich mohla takato banda okradat.
    publikované: 10.09.2008 16:41:16 | autor: thiomash (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. thiomash
    nemozem, nez nesuhlasit. skoda, ze neexistuje definicia prvej tredy, mozno by potom bolo mozne na zaklade dokazov - fotografii, videi a inych dokazov ziadat vratenie penazi sudnou cestou
    publikované: 10.09.2008 16:43:20 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014