minorov blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Soviet Story - zakážte komunizmus

Po zhliadnutí filmu The Soviet Story si dovolím vysloviť tie dve slová: zakážte komunizmus.

Jednoznačné svedectvá odborníkov, že fašizmus rovnako ako komunizmus vyšli z marxizmu a leninizmu, len potvrdzujú to, čo by sme už dávno mali urobiť - postaviť komunizmus mimo zákon. Nedokážem ani vysloviť tie hrôzy, ktoré som videl. V škole nás neučili o tomto.  A Európa naďalej ignoruje zločiny sovietskeho režimu. Gulagy, Katinský les, nie sú jedinými.

Genocída v roku 1933, ktorá postihla viac ako 7 miliónov Ukrajincov, dnes nie je ani spomenutá. Dokonca sa ani nehovorí o tom, že NKVD učilo jednotky SS praktiky vraždenia. A dokonca to, že keď pred Nemcami z Poľska utekali Židia do Sovietskeho zväzu, aby sa zachránili, naši sovietski bratia ich posielali späť, priamo do rúk gestapa.

Komunizmus spáchal aj u nás veľa zločinov, ale to, čo sa dialo v ZSSR, nemá obdobu. Osvienčim, nech sa zdá akokoľvek otrasný a hrozný, je len menším bratom ruských koncentračných táborov.

Poviete si, história už odsúdila týchto ľudí a zločiny sú premlčané. Nie. Všetko sa to deje aj dnes. Len si zakrývame oči, aby sme nevideli a zapchávame uši aby sme nepočuli.

rozne | stály odkaz

Komentáre

  1. Okno do sveta môžu zakryť aj noviny
    „Stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou," znie výrok, ktorý pre súčasný svet šírenia informácií v mnohých prípadoch možno použiť ako príklad. Človek by chcel uveriť, že to tak nie je. Klamal by sa väčšmi. Bez informácií strácame schopnosť porozumieť svetu. Na druhej strane závisí od informácií, ako ten svet pochopíme. Možno tvrdiť, že nezáleží na tom, ktorá strana vlastní zbrane, médiá rozhodnú, na koho budú namierené. „Existujú zákony, ktoré ochraňujú slobodu tlače, neexistuje však žiadny zákon, ktorý by ochraňoval ľudí pred tlačou," prehlásil spisovateľ Mark Twain. Situácia si nevyžaduje zákony, ktorými sa má informačný prenos korigovať. Ťažisko silnie v pluralite médií a prezentovaných informácií, objektívnosti, ktorá naberá s mnohosťou na pravdivosti. Pokračovanie na: http://voltaire.netkosice.sk , ikona TREZOR, téma: Okno do sveta môžu zakryť aj noviny
    publikované: 12.06.2008 15:16:27 | autor: Romann (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. o co ti ide?
    nejak som nepochopil tvoj komentar, skus byt konkretnejsi
    publikované: 12.06.2008 15:32:31 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Tuším si sa stal obeťou kapitalistickej...
    ...propagandy.:-) Nie, vážne, nie je veľké hrdinstvo a múdrosť kopať do niečoho, čo sa už nevie brániť a v čom naši rodičia 40 rokov žili. Ten režim mal aj svoje dobré stránky a mohlo to dopadnúť úplne ináč ak by sa za šíriteľa a obrancu komunizmu nepasovalo zaostalé Rusko. Spolu s komunizmom možeš volať aj po zakázaní kresťanstva, ktoré takisto vychádzajúc z dobrých ideí, spôsobilo upaľovanie bosoriek a križiackych výpravách....
    publikované: 12.06.2008 18:47:40 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. A pokiaľ sa týka duchovných koreňov...
    ...fašizmu a komunizmu, tak sa mi zdá, že fašizmus sa inšpiroval skôr Nietscheho filozofiou, ktorý obrátil naruby Schopenhauerovu etiku založenú na súcite a tvrdil, že súcit je pre slabochov, mocní majú právo podrobiť si slabých a stanoviť pre nich vlasnú morálku...

    Naproti tomu komunizmus vychádza z filozofie Marxa, ktorý obrátil naruby Hegelovu idealistickú filozofiu - jeho boj ideí - na materialistický boj medzi triedami a ich ideológiami....

    publikované: 12.06.2008 19:17:27 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. sestko
    ja nekopem do niecoho, co je mrtve - komunizmus je tu stale zivy. to co sme tu mali 40 rokov ( a zazil som z toho kusok aj ja), bolo na jednej strane dobre, ale to, co sa odohravalo skryte alebo nezverejnovane, to je otrasne.
    co sa tyka filozofie - Marx s Engelsom (ked pisali svoje tezy museli byt ozrati alebo nafetovani) chceli vytvorit novy spolocnost s novymi ludmi pricom ako prvi (podla filmu) uvazovali nad otazkou genocidy. nepripomina to tak trochu noveho cloveka v podani nacistov?
    publikované: 13.06.2008 08:52:45 | autor: minor (e-mail, web, autorizovaný)
  6. hm
    prvi uvazovali nad genocidou? ti asi necitali Platona :))) kriticke myslenie je skvely dar.
    publikované: 13.06.2008 09:14:00 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  7. ti
    myslim ti tvorcovia filmu
    publikované: 13.06.2008 09:14:14 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ASi cucík
    Je tento blober cucák?
    publikované: 12.09.2008 14:11:58 | autor: Vorobjov (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014