minorov blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Taký dobrý pocit na srdci

Dnes nebudem pisat o bezpecnosti (po troch dnoch intenzivneho blackbox testovania mam toho akuratne tak dost). Po testovani som sa presunul do svajciarskeho Lugana a tesil som sa, ze konecne vychutnam syr (kto ho vo Svajciarsku neskusil, nevie o co prisiel). Ale unava a dazd urobili svoje a ja som sa rozhodol, ze miesto prechadzky "down town" si dam radsej veceru v restauracii oproti hotelu (a vopred som sa zmieril s pizzou).

Omyl....

Pizzeria - ristorante Zelal ma privitala celkom dobrym vzduchom dnu (vonka je napriek dazdu este stale dusno a vlhko), co sa v slovenskych restauraciach asi nikdy nestane - ucitite vyprazany rezen alebo nieco ine. Tu nie. Miesto na sedienie vzhladom na devat hodin vecer sa este naslo. V menu okrem pizze boli aj turecke speciality a to bol snad podnet, aby som sa nechal prehovorit a nejedol pizzu a take ine "italoidne" jedla.

Inak menu "by default" v taliancine, ale nazvy a zlozenie jedal aj v anglictine, nemcine a francuzstine - dalsie plus tejto restauracie. Tak som si dal "Sis Kebabi". V menu sa pisala aj ryza ako priloha a salat....

Nazval by som to symfoniou chuti. Spolu s usmevom obsluhy v tejto restauracii nadobudnete pocit, ze ste naozaj vazenym hostom, aj ked vasa utrata nepresiahne 20 frankov.

Obvinte ma, ze som typickym konzumentom, cokolvek povedzte, je mi to jedno. Ale verte mi, ze pri odchode som mal taky dobry pocit na srdci, ze som sa najedol a jedlom som potesil oko, chutove pohariky a celkovo som stravil velmi prijemny zaver dnesneho dna.

Kam  sa hrabu restauracie na Slovensku? Mohol by som tu spomenut niektore a urcite by viaceri pridali aj ine. Ale nechcem sa pripravit o ten velmi dobry pocit na srdci, ktory vdaka tomuto kulinarnemu zazitku trva.

cestovanie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014